Ihmiskunta ei ole matkalla kohti tulevaisuutta, jossa kulutetaan vähemmän. Päinvastoin – luonnonvarat ehtyvät ja ympäristö saastuu kiihtyvällä vauhdilla, koska ihmiskunnan tarpeet ja halut kasvavat yhdessä maapallon väkiluvun kanssa. Pyrkimykset hidastaa kulutuksen kasvua on taistelua tuulimyllyjä vastaan. Lopullinen ratkaisu ei ole kuluttaa vähemmän vaan paremmin. Mitä enemmän ostamme ympäristön kannalta parempia tuotteita ja palveluita, sitä enemmän niitä meille myös tarjotaan. Toisaalta, ilman kysyntää ei saada myöskään vaihtoehtoja.

 

Yksi näkyvimmistä ympäristöongelmista on muovisaaste, joka on löytänyt tiensä lähes jokaiseen maailman kolkkaan. Valtamerissä vellovat muovilautat on löydetty ensimmäisen kerran jo 80-luvulla, mutta ongelman on annettu paisua rauhassa yli kolmekymmentä vuotta. Muoviongelmaa on ryhdytty toden teolla ratkomaan vasta nyt kun kuluttajat ovat alkaneet vaatia muutosta – muuta kuin muovia ostamiensa tuotteiden pakkauksiin. Kuluttajien ääni on myös kuultu ja muovia korvaaville pakkausmateriaaleille on nyt enemmän kysyntää kuin koskaan. Mikäli ekologisesti pakatut tuotteet tulevat myös ostetuiksi uskon, että pakkausmuovista luovutaan vaiheittain kokonaan.

 

Woodly on uudenlainen pakkausmateriaali, joka auttaa kuluttamaan paremmin. Millainen on lopulta ekologinen pakkaus riippuu aina siitä mitä ollaan pakkaamassa. Tavoitteemme on, että kuluttajan ei tarvitse tuntea kaikkia termejä valitakseen ekologisesti pakatun tuotteen, riittää että tunnistaa Woodly-logon. Kulutustottumuksemme muuttavat maailmaa.

 

Jaakko Kaminen, CEO
Welmu International Ltd