Olemme valinneet Woodly-tuotteiden pääraaka-aineeksi puun, sillä puuta on maailmassa enemmän saatavilla kuin viljelykasveja, joista saadaan pääraaka-aine monelle muulle biomateriaalille. Puun käyttö ei myöskään kilpaile ruokaketjun kanssa. Lisäksi metsät toimivat kasvaessaan hiilinieluina.

 

Woodly-tuotteet on suunniteltu kierrätettäväksi, jolloin ne ovat osa kiertotaloutta. Kun käytetyistä pakkauksista valmistetaan uusia pakkauksia, päästään alhaisempaan ympäristökuormaan ja edullisempaan hintaan. Tällä hetkellä kierrätetyt pakkausmuovit päätyvät Euroopassa kuitenkin lopulta aina energiajätteeksi. Woodly-tuotteista saatava energia tuottaa 70% vähemmän fossiilista hiilidioksidia kuin perinteisen muovin polttaminen. Tämä tarkoittaa, että jos Euroopan kaikki muovipakkaukset korvattaisiin Woodly-tuotteilla, säästettäisiin lähes 10 miljoonan auton liikennepäästöt.

 

Woodly säästää ympäristöä parhaiten, kun se pääsee mahdollisimman moneen käyttökohteeseen. Tämän takia kehitämme tuoteperhettä, joka käy moneen päivittäistavarakaupan pakkaukseen. Mitä enemmän Woodlya käytetään, sitä nopeammin kierrätys saadaan toimivaksi ja ympäristövaikutukset näkyviksi.

 

Martta Asikainen, CTO

Welmu International Ltd